Vloerkleed met patroon

Nieuw in de collectie van Desso-Bonaparte is een kamerbreed tapijt dat kan je daarnaast ook als vloerkleed kan laten afwerken. Waarbij je al dan niet kiest voor een patroon.
Desso-Bonaparte Alive
Onder de naam Alive zit deze speelse en vrolijke kwaliteit in de collectie van Desso-Bonaparte. Een Nederlandse fabrikant die al bijna tachtig jaar verschillende soorten hoge kwaliteit tapijt produceert. De Alive is 400 centimeter breed en is, naast erg mooi om te zien, ook nog eens erg praktisch omdat hij gemaakt is van 100% polyamide.

Door dit sterke materiaal kun je de Alive kamerbreed toepassen in bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer of kinderkamer. Het is tapijt dat geschikt is voor zwaar woongebruik maar ook voor trappen en zelfs zwenkwielen! Daarnaast is hij lichtecht en draagt hij bij aan de akoestiek van de ruimte. Door zijn gesneden pool is hij ook lekker zacht en hij kan zelfs op vloerverwarming worden gebruikt.
Desso-Bonaparte Alive

Er zijn veertien verschillende kleuren te kiezen, van subtiele kleuren tot lekker frisse en fellere kleuren. Voor ieder wat wils!
Alive Uni 192Alive Uni 115 Alive Uni 118 Alive Uni 123 Alive Uni 131 Alive Uni 132 Alive Uni 134 Alive Uni 138 Alive Uni 150 Alive Uni 156 Alive Uni 170 Alive Uni 171 Alive Uni 173Alive Uni 180
Deze uni-kleuren kun je combineren met drie verschillende patronen. De Pixel is een geabstraheerd, floraal patroon opgebouwd uit kleine pixels die samen het beeld vormen. Hierbij zijn er twee vrij opvallende kleuren mogelijk en twee die iets subtieler zijn. Door de kleuren in het patroon ergens anders in het interieur terug te laten komen gaan alle losse onderdelen echt bij elkaar horen.
Alive Pixel 226-102 Alive Pixel 224-102 Alive Pixel 225-102 Alive Pixel 222-102
De Facet heeft een meer grafische uitstraling en heeft een patroon van geometrische vormen die in twee verschillende afmetingen over elkaar heen geplaatst zijn. Daarbij worden steeds drie kleuren gecombineerd: één voor de effen basis en twee verschillende kleurtinten die het patroon vormen. Er zijn vier verschillende mogelijkheden met betrekking tot de kleur-combinaties.
Alive Facet 324-103 Alive Facet 325-103 Alive Facet 321-103 Alive Facet 322-103
Een combinatie van verschillende driehoekjes zorgen voor het patroon bij de Decor. Hierbij worden steeds twee kleuren gecombineerd en je hebt de keuze uit vier verschillende combinaties van kleuren.
Alive Decor 424-104 Alive Decor 423-104 Alive Decor 422-104 Alive Decor 426-104

Hou je van gedurfd dan kun je er natuurlijk voor kiezen om één van deze patronen kamerbreed in de ruimte te leggen.
Lijkt je dit iets te veel van het goede maar wil je het niet helemaal effen houden? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om voor het overgrote deel de effen Alive te leggen maar met daarbij, op een weloverwogen plek, een baan met één van de patronen in te leggen. Door deze twee wat betreft kleur goed op elkaar aan te laten sluiten zorg je er voor dat het één geheel is en blijft het rustig.
Door het effen en het patroon in volledig verschillende kleuren te kiezen zorg je voor meer contrast en wordt het wat gedurfder.
En stel dat je op een bepaald moment het patroon niet meer bij je smaak of interieur vind passen dan kan je altijd nog alleen de baan met het patroon opnieuw laten leggen in een effen kleur die verschilt van de rest van de vloer. Zo hou je toch een bijzonder beeld alleen dan wat strakker, minimalistischer en eenvoudiger.
Desso-Bonaparte AliveDesso-Bonaparte Alive

Niet alleen als kamerbreed tapijt kan de Alive een bijzondere aanvulling zijn in je interieur. Je kan er ook voor kiezen om er een tapijt van te laten maken. Ook hier kan je weer kiezen voor een patroon over het hele tapijt maar ook voor een combinatie van een effen tapijt met een baan erin met het patroon behoort tot de mogelijkheden.
Desso-Bonaparte Alive

Denk er goed over na of jouw ruimte geschikt is voor het toepassen van een kamerbreed tapijt met een patroon. Vraag hierover, indien nodig, advies.
In een woonkamer met beperkte afmetingen kan het verstandiger zijn om alleen Alive in het effen te kiezen. Of gecombineerd met een strook in één van de patronen. Terwijl bij een slaapkamer of kinderkamer de afmeting minder van belang is, ook omdat je hier minder vaak bent dan in de woonkamer kan je hier gemakkelijker kiezen voor een patroon in de vloer.

Ga je voor één van de frisse kleuren of durf je te kiezen voor een patroon?

Bronverwarming: www.bonapartetapijt.nl

Advertenties

Geplaatst op 16 april 2013, in Bonaparte, Desso, Merken, Nieuwe producten, Vloeren, Vloerkleden en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: