I Salone 2012: Walter Knoll

Fauteuil met een taille
Één van de nieuwe modellen van Walter Knoll is ontworpen door de ontwerpstudio EOOS. Van hun hand is de rond vormgegeven Bao, een compacte fauteuil die je omarmt en waar je heerlijk op je eigen manier in kan zitten. Of dit nu in een actieve houding in gesprek met bezoek is of in lekker iets schuin met een goed boek of een goede film. Doordat hij draaibaar is, is hij ook uitermate geschikt om vrij in de ruimte te plaatsen, waarbij je ook hier goed gebruik kan maken van de flexibiliteit om zelf te bepalen waar je je blik op richt. Of bijvoorbeeld voor een grote raampartij waarbij je de keuze hebt om de fauteuil te draaien om van de tuin te genieten. Doordat de draaipoot haast helemaal schuil gaat onder de fauteuil is het een model dat in een heel modern en minimalistisch interieur past maar zich ook heel goed thuis voelt in een klassieker interieur. Dit hangt helemaal af van de keuze van de stoffering, deze kun je in grote mate zijn uitstraling beïnvloeden. Doordat de achterkant in leer gestoffeerd wordt doet de vloeiende lijn hiervan sterk denken aan een taille.

Middelpunt van de eetkamer
Een middelpunt, zo kun je de Tobu eettafel van Wolfgang C.R. Mezger het beste omschrijven. Met zijn bijzondere en luchtige frame is het een eye-catcher zonder dat hij te veel ruimte inneemt.Door zijn massief houten blad is hij ook nog eens heel erg praktisch in gebruik. En er is de mogelijkheid om te kiezen voor een extraatje: een draaibaar tafeldeel dat in het midden van de tafel geplaatst wordt. Een mooi eerbetoon aan de gastvrijheid van Azië!

Less is more
Ook van de ontwerpers van EOOS is de Deen, een strak gestroomlijnde én heel comfortabele eetkamerstoel. Door zijn luchtige uitstraling kun je deze stoel heel eenvoudig met meerdere bij elkaar aan een eettafel kan plaatsen zonder dat het te veel wordt. Niet alleen bij het actief zitten is er een goed zitcomfort maar ook het natafelen kan uren duren doordat het zitcomfort zich aanpast door middel van de beweegbare rug. Het stoeltje heeft hele sierlijk poten, ze zijn niet rond en niet vierkant maar hebben een hele vriendelijke afgeronde vorm.  Hij kan met en zonder armleuningen gekozen worden, let er bij de leuningen wel op of deze onder je tafel passen! Als dat niet het geval is dan nemen de stoelen onnodig veel plaats in doordat ze niet onder de tafel geschoven kunnen worden.

Bronvermelding: www.walterknoll.de

Geplaatst op 15 mei 2012, in Banken & fauteuils, Eettafels, Merken, Meubilair, Nieuwe producten, Stoelen, Walter Knoll en getagd als , , , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Plaats een reactie